Promocijski dogodek v Grazu

ekipa Connect SME PLUS
ekipa Connect SME PLUS
Mag. Katja Gorjup iz podjetja mGKonsult iz Graza
Mag. Katja Gorjup iz podjetja mGKonsult iz Graza
Dr. Doris Kiendl,
Dr. Doris Kiendl,
Graz
Graz
Predstavitev projekta
Predstavitev projekta
Connect SME PLUS
Connect SME PLUS

19.9.2018 je  v Grazu na FH Joanneum potekala javna predstavitev projekta Connect SME PLUS. To je bila zadnja javna predstavitev v okviru projekta Connect SME PLUS.

Dr. Doris Kiendl, redna profesorica na FH Joanneum je pozdravila vse udeležence in izpostavila pomembnost trajnostnega usposabljanja. Usposabljanja v projektu Connect SME PLUS so koordinirana s strani FH Joanneum. Z izjemo dveh modulov, ki ju bosta izvedla Trinitec in Nets.

Mag. Andreas Hren iz Slovenske gospodarske zveze je predstavil projekt in povabil k prijavi nanj, saj se rok za oddajo prijavnice približuje. V začetku oktobra bo potekal izbor podjetij, konec oktobra pa že prvi uvodni modul. Zanimanje za projekt s strani Slovenije je izjemen. Avstrijska podjetja pa smo želeli dodatno spodbuditi tudi s predstavitvijo Mag. Katja Gorjup iz podjetja mGKonsult iz Graza. Predstavila je kako odpreti podjetje v Sloveniji in kaj je potrebno storiti, da se izognemo nevšečnostim. Predlagala je tudi naj si  podjetja v Sloveniji pomagajo strokovno pomoč pri davkih in zaposlovanju, saj je sistem kompleksen in se v marsikateri točki precej razlikuje od Avstrije.

Predstavnica podjetja Activ Project Management GmbH , Mateja Cmager je predstavila njihove pozitiven izkušnje s poslovanjem v Sloveniji, Bih in Srbiji. V regiji delujejo že 25 let in so uspešno zaključili več projektov.

Po končanem srečanju so se predstavniki podjetij, zainteresiranih za sodelovanje spoznali z ekipo Connect SME PLUS.